top of page

Lancering af Fairtrade og Fairmined guld i Holland

Mandag den 7. maj, 2012 rejste jeg til Amsterdam for at deltage i hollandske Solidaridads lancering af ”Goed Goud” – ”Det gode guld”, Fairtrade and Fairmined guld. I en kæde omkring halsen havde jeg det første smykke, jeg har produceret af Fairtrade og Fairmined guld, efter min virksomhed blev certificeret, 26. april i år, som den første guldsmed i Danmark og den første “Small Gold Licensee” certificeret af Fairtrade International, FLO-Cert.


Lanceringen blev holdt på et nyt in-sted i Amsterdam, restaurant Stork, som er indrettet i en gammel fabriksbygning, skråt overfor hovedbanegården på vandsiden. Deltagere fra smykkeindustrien og minebranchen, NGO’er samt hollandske celebrities og presse samledes for at høre om baggrunden for etablering af Fairtrade og Fairmined guld-standarden, og det arbejde der har ført os frem til, hvor vi er i dag.

Blandt talerne var Solidaridads grundlægger, Nico Roozen; direktøren for hollandske Max Harvelaar, Peter D’Angremond; direktøren for Alliance for Responsible Mining, Lina Villa fra Colombia, og Santiago Ramirez from the mining company MACDESA i Peru.

Som konklusion på lanceringen præsenteredes de ti guldsmede, som er blevet certificeret af Max Harvelaar i Holland, og deres første arbejder i Fairtrade og Fairmined guld.

Den første lancering af Fairtrade og Fairmined guld fandt sted i London, 14 marts, 2011 – spændende at se, hvor den næste bliver.

This slideshow requires JavaScript.

0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Vielsesringe, Kærlighed og Respekt

This slideshow requires JavaScript. Hvad tænker på, når I skal vælge jeres vielsesringe – udover hvordan de skal se ud? Betyder oprindelse af ædelmetallerne noget for jer? Vidste I, at I kan vælge gul

Comments


bottom of page