Måske du spørger, hvorfor jeg vælger Fairmined guld fremfor genbrugsguld, som er det nemme valg, og som du mange steder vil se beskrevet som guld, der ikke involverer (ny) minedrift og dermed mindre CO2-aftryk på jorden. 

Med den viden jeg har erhvervet gennem internationalt samarbejde med andre guldsmede og leverandører, der arbejder for gennemsigtighed i guldsmedebranchen, har jeg desværre erfaret, at det langt fra er hele sandheden, og at genbrugsguld også bruges til at skjule en fordækt oprindelse.  Det kan du blandt andet læse om i denne artikel - "Is Recycled Gold an Ethical Choice"

 

Fairmined guld og sølv er udvundet uden børnearbejde, med lighed mellem kønnene og under sikre arbejdsforhold og giver minearbejderne mulighed for at investere i fremtiden for deres familie, med de råmaterialer, som har været en del af deres liv i generationer, men med en baggrundshistorie, som vi ønsker at lægge bag os og skabe en ny virkelighed med respekt for mennesket og naturen.

 

Jeg har  arbejdet med guld af fair oprindelse siden 2009, og i dag laver jeg primært mine designs i Fairmined Ecological guld, som er udvundet uden kemikalier.

 

Guldsmede har altid genbrugt guld pga guldets værdi, og det fortsætter naturligvis. Det vigtige i dag er at stille spørgsmål om oprindelsen og arbejde mod gennemsigtighed.

 

Jeg glæder mig til at skabe større balance og støtte minearbejderne til et bedre liv sammen med dig, så du også ved, at dit nye smykke er opstået i gennemsigtighed.

 

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at tale om det nye design, som vi skal skabe og lave til dig i Fairmined guld

Duush Mandal, Mongolia,©ARM
Sk%C3%A6rmbillede%202020-05-16%20kl.%202